Az RTL Klub cáfolja, hogy megszűnik a Híradó

RTL székház
Budapest, 2012. október 4. A Magyar RTL budatétényi székháza 2012. október 4-én, amelyben az RTL Klub és az RTL 2 televíziók működnek. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Teljesen alaptalannak tartja az RTL Klub a Híradó megszűnéséről szóló híreszteléseket. 
Vágólapra másolva!

Az Egyenlítő blog kormányzati forrásokra hivatkozva írta meg, hogy a Fidesz belátható időn belül meg fogja változtatni a médiatörvény 38. paragrafusát. Ez mondja ki, hogy a legalább 15 százalékos közönségaránnyal rendelkező televízióadóknak kötelező reggel legalább 15 perces, este pedig legalább 20 perces önálló hírműsort készíteni.

Az RTL Klub a híresztelések szerint élne a lehetőséggel Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az RTL Klub állítólag élne is a lehetőséggel, hogy megváljon a költséges és konfliktusokat szülő híradózástól.

Kolosi szerint teljesen irreális

Az Origónak nyilatkozó Kolosi Péter szerint azonban ez annyira irreális és valótlan híresztelés, hogy nem is szándékozik foglalkozni vele.

Az RTL Klub programigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a törvény minimum 20 perces hírműsort ír elő a nagyobb nézettségű csatornáknak, az RTL Klub hatos híradója viszont 50 perces, tehát egyáltalán nem arról van szó, hogy szeretnének spórolni a hírszolgáltatáson.

Kolosi Péter teljesen alaptalannak tartja az információt Fotó: Hajdú D. András - Origo

Nem is lenne logikus lépés

Nem mellesleg a nézettség szempontjából sem lenne logikus lépés megszüntetni az RTL Híradót, hiszen jelenleg piacvezető, különösen a kereskedelmileg fontos 18–49-es korcsoportban vezet. Ezzel ágyaz meg az RTL Klub a későbbi műsorainak, a Fókusznak, az Éjjel-nappal Budapestnek, tehát felvezető műsorként is jól működik (az előtte lévő sávban még a TV2 vitézkedik).

A TV2 nem kommentál

Nem kívánta kommentálni a hírt a TV2 sem.

„Piaci értesülésekre nem reagálunk. Amennyiben bármely pontját illetően változna a médiatörvény, azzal kapcsolatban a kihirdetést követően tudunk érdemi választ adni” – mondta az Origónak Koltay Tamás, a csatorna kommunikációs vezetője.

Kerestük a döntésben érintett minisztériumokat is, de egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseinkre.