Az Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videón minden a legnagyobb rendben van a miniszterelnök varsói látogatásával kapcsolatban. Csokorbakinak nyoma sincs.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor lengyelországi látogatásán volt egy kisebb protokollbaki: a magyar kormányfő egy virágcsokrot adott volna át a lengyel kollégájának, Ewa Kopacznak, azonban közbejött valami, hiszen a csokrot valaki elfelejtette a miniszterelnök kezébe adni.

A videót a TVN24 oldalán találtuk.

Ez a kellemetlen jelenet – valamint a kézfej fölé hintett csók – azonban lemaradt az Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videó elejéről.

A kormányfő egyébként Varsóban arról beszélt, hogy Magyarország továbbra is eltökélt a lengyel–magyar barátság mellett, a magyar és a lengyel mindig is szabadságszerető népként tekintett egymásra.

Fájó visszautasítás

Ráadásul Orbán Viktor fájó visszautasítással is szembesült Varsóban, ahol nemcsak a lengyel kormányfővel, de a volt miniszterelnökkel is találkozni szeretett volna, azonban Jarosław Kaczyński nem volt hajlandó fogadni a magyar kormányfőt. Igaz, Havasi Bertalan közleménye szerint sem a Miniszterelnökség, sem Orbán Viktor nem tervezett és nem is kezdeményezett találkozót a pártelnökkel.