A kormány is megszólalt Ságvári-ügyben

Ságvári Endre gimnázium
Ságvári Endre gimnázium, Szeged
Vágólapra másolva!
Nyílt levélben veszett össze a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium rangidős tanára és Répássy Róbert igazságügyi államtitkár. 
Vágólapra másolva!

Kifakadt a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tanára az interneten, miután az Origo elsőként megírta, hogy a kormány mindenképpen átnevezi a hatvanéves múlttal rendelkező oktatási intézményt. Egy tavaly nyári törvénymódosítás mondja ki, hogy a fenntartó egyetem helyett erről a miniszter dönthet.

A Ságvári Endre Gimnáziumot már a nyáron átnevezhetik Forrás: szeged.hu

A hír hatalmas indulatokat keltett Szegeden, az iskola jelenlegi és volt diákjai az interneten kezdtek szerveződni, csoportjuknak pár nap alatt majdnem 7000 tagja lett. Sőt, olyan híres egykori diákok is megszólaltak az ügyben, mint Kulka János színművész és a tévés műsorvezető, Jáksó László.

Nyílt levelet írt a tanár

Az iskola egyik tanára, a 37 éve a Ságváriban tanító Barok István nyílt levelet is írt a kormánynak a saját Facebook-oldalán, amelyben indulatosan kikelt a névváltoztatás ellen. Erre válaszolt most az egyik címzettje, Répássy Róbert igazságügyi államtitkár, aki arra figyelmeztette az oktatót, hogy az iskola nem politizálhat.

„Ha tényleg úgy gondolod, hogy Ságvári Endre a legjobb példakép a mai ifjúság számára, akkor azt inkább tartsd titokban. Legalább addig, amíg kilépnek az alma máterből” – írta Répássy.

A teljes levelet a Szegedma.hu hírportál közölte.