Hende Csaba Colleen Bellel hadgyakorlatozott

Vágólapra másolva!
A Warlord Rock 2015 elnevezésű hadgyakorlat megszilárdítja Magyarország biztonságát és erősíti a honvédséget – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a pápai repülőtéren tartott NATO-hadgyakorlat után. Az eseményen ott volt Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is.
Vágólapra másolva!

Hende Csaba elmondta, hogy a hadgyakorlat annak „az elkötelezettségünknek a kifejezése, hogy megerősítsük hazánk” és a régió biztonságát a megváltozott biztonsági környezetben. A honvédelmi miniszter hozzátette, a tavalyi walesi NATO-csúcson elfogadott készenléti akcióterv válasz a megváltozott biztonsági környezetre.

Több jut a katonai kiadásokra

Emlékeztetett arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ennek kapcsán kijelentette, terveket kell készíteni az ország biztonságának megerősítése érdekében. Ezt az elkötelezettséget példázza a mostani hadgyakorlat is – mondta a miniszter.

Frederick Ben Hodges altábornagy, az Európában állomásozó amerikai erők parancsnoka (balról), Colleen Bell amerikai nagykövet (középen) és Hende Csaba honvédelmi miniszter (jobbról) Forrás: MTI/Nagy Lajos

A honvédelmi miniszter elmondta azt is, hogy 2015-ben 20 milliárd forinttal többet fordítottak katonai kiadásokra, mint tavaly, a pápai reptérre pedig jövőre 20 milliárdot költenek.

Nagy multú együttműködés

Colleen Bell arról beszélt, hogy

Az új amerikai nagykövet január 19-én érkezett Budapestre. Colleen Bradley Bell nagyköveti kinevezését tavaly decemberben szavazta meg az amerikai szenátus. A fogadásáról készült videót ide kattintva nézheti meg. Mielőtt jött, magyar nyelvleckéket is vett, erről korábbi cikkünkben olvashat. A diplomata nemrégiben Orbán Viktorral is találkozott.