Egy aláírásért 200 forintot fizet az Összefogás Párt, amely egy internetes hirdetési oldalon keres aláírásgyűjtőket arra a 42 településre Tapolca és Ajka környékén, ahol április 12-én időközi országgyűlési választás lesz.

Szepessy Zsolt, a párt elnöke azt mondta: a nagy pártok kiépítették a maguk struktúráját, hálózatukat, intézményrendszerüket - írta pénteki számában a Népszabadság. Pártja nem tud előnyöket, munkalehetőségeket, kapcsolati tőkét ajánlani az őket segítőknek.

Szerinte a hirdetésben megjelöltek egy alkalmi munkát jelentenek, csak ők legálisan, átlátható módon pénzt fizetnek érte. Hozzátette: az aláírásgyűjtők jelentős részét a szórólapozásban, a plakátragasztásban, a szervezésben is foglalkoztatják a kampány folyamán.

Legális módszer

A párt elnöke arról is beszélt: józan emberként tudja, hogy a nagy pártok árnyékában ezeken a választásokon most nincs esélyük a győzelemre. Arra a kérdésre, hogy akkor miért indulnak, azt mondta: a 2018-as győzelem érdekében. Úgy vélte, minden jelölésük, indulásuk növeli az ismertségüket.
Szepessy Zsolt fontosnak tartotta megjegyezni: módszerük jogszerű, legális.