Nem tudtam róla, hogy a miniszterelnök megemlít az évértékelő beszédében, de nyilván nagyon jólesett – nyilatkozta az Origónak Lubics Szilvia.

A hosszútávfutó fogorvosnak egyébként fogalma sincs, mivel vívta ki a megkülönböztetett kormányfői figyelmet, ugyanis érzése szerint túl sokat nem szerepelt a médiában.

Lubics Szilvia hosszútávfutó, ultramaratonistaForrás: MTI/Varga György

„Amit csinálok, az nem egy hétköznapi dolog” – teszi hozzá a futónő. Kérdésünkre, hogy egyébként rokonszenvesnek tartja-e a Fideszt, a sportoló azt mondta, hogy ez egyrészt magánügy, másrészt nincs is ideje politizálni. „Már beneveztem a következő Athén-Spárta versenyre is” – zártuk a beszélgetést.

Lubics Szilvia pályafutása

Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese - írja a Wikipedia. Civilben fogorvos, három gyermek édesanyja. Jelenleg Nagykanizsán él. Ötszörös magyar bajnok és ötszörös spártai hősnő. Az év ultrafutója Magyarországon 2011-ben.

Ötször egymás után teljesítette az Athén–Spárta útvonalon a 245,3 km-es futóversenyt, először 2010-ben. 2011-ben, 2013-ban és 2014-ben női első, 2012-ben harmadik lett. A 2013-as és 2014-es győzelme alkalmával mindkétszer több mint egy órát javított a korábbi győztes idején.

2014-ben 26:53:40-es idejével új női pályacsúcsot állított fel, a brit Elizabeth Hawker 2012-ben elért 27:02:17-es eredményét megdöntve.