Közreadták Simicska titokban rögzített beszélgetését

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető Liszkay Gábor
Vágólapra másolva!
Fordulatot várt médiaérdekeltségeitől Simicska Lajos – az Orbán Viktorral háborúzó üzletember erről egy titkos hangfelvételen beszél.
Vágólapra másolva!

A médiaháború kimeneteléről, a Célpont stábjának távozásáról és a jobboldali médiabirodalmon belüli fordulatról is szó esik Simicska Lajos titokban rögzített telefonbeszélgetésén.

Nyilvános a titkos hangfelvétel

Elismerte Simicska Lajos, hogy nyomást akart gyakorolni az érdekeltségébe tartozó médiavállalkozásokra annak érdekében, hogy azok fordulatot hajtsanak végre. Legalábbis ez derült ki abból a Simicska és Kisberk Szabolcs, a Hír Tv Célpont című műsorának stábvezetője között lezajlott beszélgetésből, amit a korábbi szöveges ismertető után hangban is közzétett a PestiSrácok.hu.

A múlt hét kedden rögzített beszélgetésben – amelyben Kisberk elmondása szerint Simicska előbb maradásra próbálta bírni, majd megfenyegette – a médiavállalkozó azt mondta: „Figyeljen ide! Az egy kemény beszélgetés volt a Liszkayval csütörtökön, amely pénteken kiéleződött a Liszkayval meg a Csermellyel." Hozzátette:

Ismét nekiment Orbán Viktornak

Simicska a tudta nélkül rögzített beszélgetés egy másik részében elismételte, hogy szerinte Orbán Viktor egy geci. Ugyanígy jellemezte a miniszterelnököt még február elején, azóta is sokat idézett kirohanásában a médiavállalkozó, aki az után nyilatkozta tele trágár szavak kíséretében a sajtót, hogy testületileg felmondott a Magyar Nemzet, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió vezetése.

Simicska Lajos Fotó: Bielik István - Origo

Magát a miniszterelnököt ez különösebben nem zavarta – legalábbis nem beszélt róla. Orbán Viktor azt mondta, nem vesz részt a vitában". Giró-Szász András kommunikációs államtitkárt viszont zavarta a gecizés, és ki is fejtette az ATV-ben, hogy olyan trágár szavakat, mint Simicska Lajos használt, már hallott, "Gyurcsány Ferenctől, jó pár évvel ezelőtt".

Kiderül, milyen lesz az új reklámadó

Mint arról az Origo beszámolt, az Országgyűlés gazdasági bizottsága kedden hallgatja meg Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert arról, hogyan változna a reklámadó. A tervek szerint a reklámadó csökkentése, kiterjesztése és a sávos helyett egykulcsos rendszer bevezetése várható. Ez Simicska médiaérdekeltségeinek jelentős többletköltséget okozna.

Nem a pénz, az elvek számítanak

A reklámadó módosításának hírére mondta azt Simicska Lajos az Origónak, hogy a médiaháború nem a pénzről szól, hanem az elvekről. Simicskát elmondása szerint nem az adóteher növekedése zavarta elsősorban, hanem a kiszámíthatatlanság. „Mi lesz akkor, ha Orbán Viktor egyszer csak megvakarja a fejét, és kitalálja, hogy a duplájára emeli a kulcsot" – vetette fel az Origónak.