Simicskáról és Putyinról faggatták Orbánt

Vágólapra másolva!
Simicska Lajos kijelentéseiről, és Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti koszorúzásáról is kérdezte az ellenzék Orbán Viktor miniszterelnököt a parlamentben.
Vágólapra másolva!

A szocialista Harangozó Tamás két témában, Simicska Lajos nagyvállalkozóhoz köthető médiumok vezetőinek fel-, illetve lemondásakor tet vulgáris kijelentéseiről, valamint Vlagyimir Putyin orosz elnök februári budapesti látogatásáról, azon belül is a Fiumei úti temetőben lévő szovjet emlékmű megkoszorúzásáról kérdezte Orbán Viktort a parlamentben.

Simicska Lajos nyilatkozatairól a kormányfő azt mondta: minden kérdés megvitatható a magyar politikában, de nem lehet méltatlan helyzetbe hozni sem a magyar közvéleményt, sem a választókat, ezért "a kormány egy bizonyos szint alatt semmilyen vitában nem vesz részt".

A szovjet emlékmű megkoszorúzása ügyében a miniszterelnök azt mondta, Magyarország mindig, bár kétségkívül az itt elmondott politikai feszültséggel kísérve, de tudomásul veszi, ha az Oroszországból érkező vezetők kegyeletüket fejezik ki ezeknél a síremlékeknél.

Arról, hogy mi történt még ma a Parlamentben, itt olvashat: A kormányfő nem ejtette ki Simicska nevét