Lemondott Patyi Gergely IM-államtitkár

2015.03.04. 18:39

Benyújtotta lemondását Patyi Gergely, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán. 

Patyi Gergely azt írta közleményében: a személyét ért "megalapozatlan és méltatlan támadásokra", valamint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarával kapcsolatos változások kiemelt jelentőségére tekintettel benyújtotta lemondását, a személyes szakmai céljait "a tágabb értelemben vett igazságszolgáltatás iránti közbizalom helyreállítása alá" rendeli.  

Patyi Gergely az őt ért "megalapozatlan és méltatlan támadások" nyomán adta be lemondásátForrás: MTI/Máthé Zoltán

Hozzátette: az általa vezetett igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárság az elmúlt hónapokban színvonalas szakmai munkát végzett, és "több évtizedes, a teljes magyar társadalommal szemben fennálló adósságokat rendezett".

Összeférhetetlenség

Az Origo írta meg, hogy az államtitkár ismerősének cégével világíttatja át a végrehajtói kamara informatikai rendszerét az Igazságügyi Minisztérium. A vizsgálatot épp az összeférhetetlenségek miatt és a szervezetet ért panaszokra reagálva rendelték el, mielőtt egy eddig tetszhalott cég kapta volna meg a megbízást.

Megtudtuk, hogy 5,6 millió forintot fizetett volna az Igazságügyi Minisztérium a Patyi Gergely államtitkár ismeretségi körébe tartozó vállalkozónak a végrehajtói kamara informatikai átvilágításáért. A teljes átvilágítás 20,1 millió forintba került volna.