Nem megölték, hanem kihűlt a meztelen férfi

rendőrök, láncalakzat, Szeged, Szeged-Kiskundorozsma
Szakközépiskolások is besegítettek a bűnügyi helyszín átkutatásában
Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy mégsem gyilkosság áldozata lett az a 37 éves férfi, akinek a meztelen holttestét február végén találták meg egy szegedi sportpálya mellett. A legfrissebb információk szerint a férfi halálát kihűlés okozta, a mellette talált kést pedig saját maga vásárolta. 
Vágólapra másolva!

Korábban már az Origo is megírta, hogy holttestet találtak a szeged-kiskundorozsmai sportpálya mellett. Az akkori rendőrségi helyszíni szemle alapján a férfit brutálisan meggyilkolták. Elvágták a torkát, és szíven szúrták. Találtak mellette egy kést és egy benzineskannát is.

Mégsem gyilkosság

Szenti Szabolcs, megyei rendőrségi szóvivő a Zsaru magazinnak most új fejleményekről számolt be.

Kiderült, hogy a holttest mellett talált kést és a benzines kannát is a férfi vette. Abból pedig, hogy a lábán cipő volt, arra következtettek, hogy mégsem ölték meg, hiszen nem életszerű, hogy miután levetkőztetnek valakit, visszahúzzák a lábára a cipőt.

Szakközépiskolások is besegítettek a helyszín átkutatásában Forrás: police.hu

A sérülések erőszakra utaltak

Arról, hogy mégis miért következtettek a rendőrök először gyilkosságra, a szóvivő azt mondta, hogy a férfi nyakán és a szíve környékén is kés okozta sérüléseket találtak.

Ráadásul olyan sebek is voltak a testén, amelyek bántalmazásra utaltak.

Kihűlés volt a gyilkosság

A döntő szót a jelek szerint a Szegedi Tudományegyetem két igazságügyi orvos szakértője mondta ki. Jelentésükből az derül ki, hogy a sérülések nem voltak olyan súlyosak, mint az először látszódott.

A szívtájéki szúrás nem érte el a szívet, és a férfi nyakát sem vágták el.

Azt is cáfolták, hogy a férfit megerőszakolták a halála előtt. Szerintük öngyilkos akart lenni és kihűlés miatt halt meg.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!