Kalapáccsal ütötték le az idős asszonyt

2015.03.05. 09:54

Rányitott a betörőkre az idős szentesi nő, kalapáccsal csapták tarkón. Másfél év után fogták el a rablással gyanúsított testvérpárt.

Számos vádpont miatt kell majd felelnie az idős asszonyt megtámadó testvérpárnak: a szegedi rablókat védekezésre korlátozottan képes személy fegyveres kirablásával és súlyos testi sértés kísérletével is gyanúsítják.

Lendült a kalapács

A rablók még 2013. augusztus 21-én törtek be a szentesi áldozat házába, amit az interneten szemeltek ki. Aranyat és készpénzt akartak lopni, de a tulaj megzavarta őket, ezért egyikük egy kalapáccsal tarkón vágta a nőt. Az áldozat könnyebben sérült, de a két férfi, tettétől megrémülve végül üres kézzel menekült el.

Másfél év után fogták el őket

Az elkövetők utáni nyomozás másfél évig tartott. A Szentesi Rendőrkapitányság 2015. március 3-án gyanúsítottként hallgatta ki a testvérpár fiatalabbik, 47 éves tagját, aki egyébként más ügyben jogerős büntetését tölti.

A férfi beismerő vallomást tett, a rendőrök pedig már másnap elfogták 53 éves bátyját, aki viszont tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az idősebb gyanúsított időközben megromlott egészségi állapota miatt szabadlábon védekezhet.