A hétvégén többször kisüthet a nap, jellemzően száraz lesz az idő. Ezzel együtt viszont néhány fokkal le is hűl a levegő: a leghidegebb órákban akár mínusz 5 Celsius-fok is lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken hajnalban a délkeleti tájakon lehet még néhol jelentéktelen havas eső, hószállingózás. Napközben az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Ezzel együtt viszont sokfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul, a szélcsendes helyeken azonban ennél hidegebb lesz. A legmagasabb hőmérséklet 7 fok körül várható.

Forrás: met.hu

Napos hideg

Szombaton túlnyomóan derült, napos időre lehet számítani, csapadék nem várható. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a szél. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között, napközben plusz 6-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Csak riogatnak majd a felhők

Vasárnap eleinte túlnyomóan derült, napos idő lesz. Majd főként északnyugaton, nyugaton többször megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0, a maximumhőmérséklet 8-11 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.