Világháborús lövedéket találtak Budapesten

2015.03.05. 14:14

Három utca egy-egy szakaszát is lezárták a hatóságok Budapesten az I. és XI. kerületben. A munkások feltehetően második világháborús tüzérségi lövedékre bukkantak. 

A tűzszerészek megkezdték az Alsóhegy utca 9. előtt megtalált lövedék azonosítását. Erre az időre egy ötszáz méteres szakaszon lezárták az Alsóhegy utcát, egy százméteres szakaszon a Ménesi utat és egy kétszáz méteres szakaszon a Csukló utcát - közölte a honvédség tűzszerész alakulata. 

Korlátozások a lövedék miatt

A lezárt területen kilenc társasház lakóinak kellett ideiglenesen elhagyniuk otthonukat, leállították a munkát egy felújítás alatt álló MÁV-épületnél, egy óvodában pedig korlátozták a bent tartózkodók mozgását. Ez utóbbi azt jelenti, hogy egy védett helyiséget jelöltek ki a gyerekek és a nevelők tartózkodási helyéül. A korlátozások a közösségi közlekedést és a vasúti forgalmat nem érintik. 

Február végén a Széll Kálmán téren találtak világháborús gránátot. Ugyanitt emberi maradványokra is bukkantak már. Hétfőn pedig Tatán kellett kiüríteni házakat. Ott tüzérségi gránátot találtak.