Az evangélikus egyház is próbál segíteni Fruzsinán

Vágólapra másolva!
A svéd evangélikus egyház segítségét kéri Fabinyi Tamás püspök annak érdekében, hogy Wilhelm Fruzsina a nagynénjénél maradhasson. Ha azonban a mentálisan sérült lánynak haza kell térnie, a Magyarországi Evangélikus Egyház kész otthont biztosítani a számára.
Vágólapra másolva!

Wilhelm Fruzsina ügyében már telefonon egyeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter svéd kollégájával, Margot Wallströmmel, és a Magyarországi Evangélikus Egyház is megpróbál segíteni a lányon svédországi testvérkapcsolatait felhasználva.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai szolgálatáért felelős püspöke levélben kérte a Svéd Evangélikus Egyház érsekét, Antje Jackelént, hogy az egyházi menedéknyújtásban szerzett tapasztalatát, valamint befolyását lehetőség szerint használja fel annak érdekében, hogy Fruzsina Svédországban maradhasson a nagynénjével.

Befogadják, ha kell

Amennyiben Fruzsinának mégis el kell hagynia Svédországot, akkor az Evangélikus Diakónia felajánlja, hogy otthont és ellátást biztosít számára. Erről a lány nagynénjét is értesítették, aki örömmel fogadta a felajánlást.

A 20 éves Fruzsina enyhe mentális visszamaradottsággal küzd, és svéd bevándorlási hatóságok döntése értelmében el kell hagynia az országot, mert a gondozása túl nagy terhet jelentene az államnak – számolt be az Index.