El ne felejtse becsatolni a biztonsági övet!

biztonságiöv biztonsági öv gyerek autó
Child fastening car seat belt
Vágólapra másolva!
Háromnapos, országos közlekedésbiztonsági akciót indít a rendőrség hétfőn, hogy ellenőrizze a biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak előírásszerű használatát.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint a fokozott ellenőrzést egy európai szintű akciósorozat, a TISPOL - az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata - szervezésében hajtják végre.

TISPOL SEATBELT ellenőrzés egy évben kétszer zajlik, ennek során a TISPOL tagállamok rendőri erői - így a magyar rendőrség is - a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a közlekedők biztonságának szavatolása érdekében a passzív biztonsági eszközök használatát fokozottan ellenőrzik Európa közútjain.

Ne felejtse, az öv életet menthe Forrás: PhotoAlto/Ale Ventura

Fontos a túléléshez

A rendőrség közleménye szerint a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye.

A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében - olvasható a rendőrség közleményében.

Az ellenőrzés kiterjed a közúton elkövetett egyes kiemelt bűncselekmények - az embercsempészés, az illegális migráció, a fegyver- és kábítószer-csempészet, a vagyon elleni bűncselekmények - felderítésére, valamint a körözött személyek elfogására is.

Három napig tart a fokozott ellenőrzés Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely