Cáfolta a Miniszterelnökség Simicska Lajosnak a kormányfő beszervezéséről szóló nyilatkozatát. Egykori titkosszolgálati dokumentumokkal és Orbán Viktor levelével reagáltak a vádra.

Aktacsomaggal válaszolt a Miniszterelnökség Simicska Lajos nyilatkozatára a Mandinernek. A hivatal a nagyvállalkozó szavait régi titkosszolgálati dokumentumokkal cáfolta, amelyeket a miniszterelnök korábban Vadai Ágnesnek, a Demokratikus Koalíció alelnökének küldött el, egy levél kíséretében.

Az Orbán Viktor által 2012-ben közzétett dokumentumok ide kattintva érhetők el. 

Orbán visszautasította a felkérést

Ebben a miniszterelnök kifejtette, hogy a "diktatúra gépezete" vaskos dossziéban dolgozta föl ellenzéki tevékenységét, ezeket a dossziékat nyilvánosságra hozta.

Orbán Viktor azt mondta, őt és feleségét folyamatosan megfigyeltékForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Hozzátette, sorkatonai szolgálatának első időszakában megpróbálták beszervezni, de ezt visszautasította, ami kiderül a mellékelt dokumentumokból is.

Orbánt folyamatosan figyelték

Orbán Viktor szerint később őt és feleségét, Lévay Anikót, valamint ellenzéki társait is folyamatos megfigyelés alatt tartották. „Az is világosan kiderül a dokumentumokból, hogy a nyolcvanas évek elejétől mindenféle titkosszolgálati eszközt bevetettek ellenünk. Megfigyeltek, besúgókat állítottak ránk, lehallgatóeszközöket telepítettek a munkahelyünkre, a lakásunkba, sőt, a hálószobánkba is" – írta a kormányfő.