Shoppingolt az utolsó vasárnapon egy KDNP-s polgármester

Vágólapra másolva!
Utoljára mehetett vásárolni vasárnap Puskás Tivadar, Szombathely KDNP-s polgármestere. A politikust a helyi Family Center parkolójában fotózták feleségével. 
Vágólapra másolva!

A kép a város Facebook-profilján jelent meg - írja a Nyugat.hu. A politikus utoljára mehetett el vasárnap vásárolni, hiszen jövő héttől már nem lehetnek nyitva az üzletek Magyarországon. A vasárnapi zárva tartásról szóló törvény a KDNP ötlete volt.

Puskás Tivadar és felesége shoppingolni ment Forrás: Nyugat.hu

A párt indoklása szerint

A vasárnap a családoké

Az Országgyűlés decemberben szavazta meg a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt. Orbán Viktor, Kósa Lajos, Szijjártó Péter, Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc nem vett részt a szavazáson. Akkor a KDNP-s Harrach Péter arról beszélt, hogy a dolgozó szülőknek lehetőségük lesz a gyermekeikkel tölteni a vasárnapot, ezt szolgálja a családok érdeke is. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

A vasárnap legyen a családoké - így indokolt a KDNP Forrás: Thinkstock

Korábban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egyébként azt mondta, amikor minden ötödik ember vasárnap intézi a vásárlást, ezt nem bölcs dolog korlátozni. Az erről szóló cikkünket ide kattintva érheti el.

A témában nagyon sok cikket közöltünk. Az olvasóink jelzése alapján pedig már december óta gyűjtjük a vasárnap is nyitva lévő boltok listáját. A térképet ide kattintva elérheti. Pont a napokban érkezett meg a Spar hivatalos válasza arról, hogy mely üzletei nyitnak ki március 15. után is vasárnap. Kattintson ide a részletekért!

És egymás után zárhatnak be az éjjel-nappali boltok a nyitva tartást korlátozó törvény miatt. Korábbi cikkünkből erről többet is megtudhat. És néhány üzletlánc már bejelentette, hogy hétköznapokon és szombaton megnyújtott nyitva tartással próbálja meg csökkenteni a vasárnapi boltbezárás miatti forgalomkiesést. Erről bővebben itt olvashat. A zárva tartás miatt a BKK-menetrendje is változik. Erről ide kattintva tájákozódhat.