A sértettség beszél belőle, amikor csinn-bumm cirkusszá silányítja a politikát - így reagált Orbán Viktor a vele háborúzó médiavállalkozó vádjaira.

Nem válaszolt a miniszterelnök arra a konkrét kérdésre, írt-e valaha jelentést Simicska Lajosról, mint ahogy azt a médiavállalkozó állítja. A Hír24.hu kérdésére annyit mondott: „A személyes sértettség beszél Simicskából. Méltánytalan, hogy egyesek politikai csinn-bumm cirkusszá silányítják a magyar politikát."

Orbán Viktor csinn-bumm cirkuszt emlegetett, a konkrét kérdésre nem válaszoltForrás: Origo

Korábban Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke hasonló választ adott a Hvg.hu ügynökvádat firtató kérdésére. Ő annyit mondott, hogy "ez politikai csinn-bumm cirkusz, nem foglalkozunk vele, tesszük a dolgunkat".

Az előtérben Havasi Bertalan, a kormányfő sajtóstábjának vezetőjeForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Origo is beszámolt arról, hogy Simicska Lajos a Mandinernek adott interjúban állt elő azzal: Orbán a katonaságnál jelentett róla. Azt mondta, már 22 éves korában tudta, hogy van dossziéja. A róla szóló aktát megpróbálta kikérni, de a rendszerváltáskor eltűnhetett, bár "Moszkvában még meglehet".

Simicska Lajos súlyos kijelentéseket tettFotó: Bielik István - Origo

 

Simicska azt is állította, hogy Orbán odament hozzá azzal: „Figyelj, Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad." Az ATV-nek azt is mondta: "Harminc éven át hittem abban, hogy Orbán Viktor nem írta alá a beszervezési nyilatkozatot, de most már kezdek elbizonytalanodni."

Orbán – reagálása alapján – aligha valószínű, hogy elmegy a nemzetbiztonsági bizottságnak a helyzetet tisztázni kívánó ülésére. Megírtuk: Tóbiás József MSZP-elnök kezdeményezte ezt, a bizottság MSZP-s elnöke pedig az Origónak azt mondta: egyetért azzal, hogy tisztázni kell a helyzetet.