Tapolcán a rezsicsökkentést védené a Fidesz

2015.03.11. 15:52

A Fidesz szerint az a tétje a tapolcai időközi választásnak, hogy "megvédjük-e a rezsicsökkentést, végig tudjuk-e vinni a bankok elszámoltatását, és képesek leszünk-e munkahelyet teremteni" Ajka környékén is.

Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője Ajkán, sajtótájékoztatón azt mondta: "komoly eredményeket értünk el az utóbbi időszakban". Ezek megtartásához szükség van olyan emberekre, akik tevékeny részesei tudnak lenni egy választókerület életének; olyanokra, akik helyben felhalmozott tapasztalatukkal sokat tudnak tenni annak érdekében, hogy "együtt, egymás kezét fogva egyről kettőre jussunk, és Magyarország a következő időszakban tovább tudjon fejlődni" - tette hozzá.

Alkalmas jelöltet találtak

Elmondta, Fenyvesi Zoltán személyében olyan alkalmas jelöltet találtak, aki képes folytatni elődje, a januárban elhunyt Lasztovicza Jenő által kezdett munkát, aminek hatására a megye, a választókerület és Ajka is fejlődött, és Ajkán a munkanélküliség 3 százalék körüli.

Banki elszámoltatás

Tuzson Bence a következő időszak egyik legjelentősebb feladatának nevezte a bankok elszámoltatását, amelyben ezermilliárd forint kerül vissza az emberekhez. Kitért arra: az Európai Unió fel kíván lépni a magyarországi árszabályozással szemben, ami veszélyezteti a rezsicsökkentést. A munkahelyteremtés kapcsán pedig kijelentette, "sokat kell dolgoznunk azért, hogy mindenkinek, aki tud, képes és akar Magyarországon dolgozni, annak legyen munkahelye".

Egy kis Gyurcsányozás

Ma a választás úgy néz ki, vagy "elmegyünk a múlt irányába és visszatérünk itt helyben a Gyurcsány-Bajnai korszakhoz, vagy egy szélsőséges, megosztó politikát választunk, vagy pedig a jövőre, a fejlődésre fogunk szavazni" - mondta a frakció szóvivője. Azt mondta: a szocialisták jelöltje személyében "olyan álláshalmozóval állunk szemben", aki a Mal Zrt.-nél tevékenykedett a vörösiszap-katasztrófa idején, és a felügyelőbizottság tagjaként azért volt felelős, hogy ennek a cégnek a működése törvényesen, minden szabálynak megfelelően folyjon le. Hozzátette: a másik oldalon pedig "ott van egy jobboldali szélsőség", akiknek a jelöltje arra koncentrál, hogy megosszon bizonyos szélsőséges posztokat az interneten.

A keményen dolgozók

Fenyvesi Zoltán kijelentette: megválasztása esetén azért dolgozik majd, hogy a bérből és fizetésből élők, a minden nap korán kelők és keményen dolgozók terhei Ajkán is csökkenjenek és küzdeni fog, hogy még több munkahelyteremtő beruházás jöjjön a térségbe. A kormány a közelmúltban kötött stratégiai megállapodást egy csaknem 800 fős ajkai céggel, és tárgyalások folynak egy másik nagy ajkai vállalattal is - jelezte. Kitért az ajkai kórház fejlesztésére, és közölte: hamarosan egészségügyi konzultációt indít a térségben az ajkai és a tapolcai kórház ügyében.

Még egy hónap

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.