Újabb Fidesz-szál a Quaestor-botrányban

Bende Györgyi önéletrajz képpel
Vágólapra másolva!
A Fideszt is megjárta az a kommunikációs szakember, aki a Fidesz által lebaloldalizott Quaestor szóvivője. Bende Gyöngyi önéletrajzában szerepel, hogy 2002-ben a Fidesz-elnök Orbán Viktor tanácsadója volt.
Vágólapra másolva!

Miközben a Fidesz előbb a szocialistákhoz, majd a teljes baloldalhoz igyekszik kötni kommunikációjában a Quaestor-botrányt, a kormánypárt nem tér ki arra a tényre, hogy a Quaestor kommunikációs igazgatója, Bende Gyöngyi korábban Orbán Viktor tanácsadója volt.

Kisbefektetők a Quaestor fiókja előtt a csődvédelem bejelentése után Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

„A szocialisták hiába próbálják hárítani a felelősséget (...) az is kiderült, hogy a baloldal ezer szálon kötődik a Buda-Cash körüli céghálózathoz: az MSZP, a DK, az Együtt, a PM emberi ülnek ezekben a cégekben" – írta a témában sokadik, szerda délután 13.13-kor kiadott közleményében a Fidesz.

A Fidesz elnöke hallgatott rá

Az már az Átlátszó.hu írásából derült ki, hogy a Quaestor nemrég az Origónak is nyilatkozó kommunikációs vezetője, Bende Gyöngyi korábban a Fidesz „embere volt". Saját, a Who is Who portálra felöltött önéletrajza szerint 2002-ben a Fidesz elnöki tanácsadója volt.

Bende Gyöngyi az önéletrajzában is feltünteti a tanácsadói időszakát Forrás: Origo

Nem ez az egyetlen fideszes szál a Quaestornál. Az Origo is beszámolt arról, milyen jó politikai kapcsolatokat ápolt a jelenlegi kormánnyal Tarsoly Csaba, a Quaestor-csoport tulajdonosa, aki egyben a Győri ETO elnöke is. Tarsoly amúgy együtt fotózkodott Szijjártó Péterrel és Kövér Lászlóval is.

Tarsoly Csaba (a kép bal szélén) jó kapcsolatot ápol a politikával Forrás: Origo

Mindennek ellenére tovább gyurcsányozik, bajnaizik a Fidesz Quaestor-ügyben: Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán délután Ajkán azt mondta, új korszak kezdődik, amiben „meg fogjuk védeni az embereket", mindazokat, akiknek befektetései voltak vagy vannak Magyarországon.

Visszavágott az MSZP

Az MSZP délután négy órakor azzal reagált a Fidesz kommunikációjára, hogy a Quaestor-ügy "pont annyira szocialista botrány, mint amennyire a 3000 milliárdos nyugdíjvagyon, az állami földek és a trafikok fideszes lenyúlása", Paks titkosítása, a kitiltási botrány, a letelepedésikötvény-biznisz vagy Orbán Viktor családtagjainak mesés gyarapodása.