Konzervdobozzal akarta felvágni ereit az egyik főbróker

Vágólapra másolva!
Mint arról az Origo is beszámolt, öngyilkos akart lenni a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Gyorskocsi utcai börtönében a brókerbotrány miatt letartóztatott üzletemberek egyike. Nem hivatalos információk szerint a Hungária Értékpapír Zrt. egykori vezetője akarta eldobni az életét.
Vágólapra másolva!

A büntetés-végrehajtás kommunikációs főosztálya továbbra sem ad ki részletesebb információkat a kedd hajnali öngyilkossági kísérletről, csak annyit erősítettek meg, hogy történt ilyen esemény a Gyorskocsi utcában. A Blikk információi szerint K. Lászlóné, a Hungária Értékpapír Zrt. vezetője akart véget vetni az életének. Egy, a zárkában talált konzervdoboz szélével vagdosta össze a karját. Az őrők elláták az előzetes letartóztatásban lévő nő sebeit, orvosi beavatkozásra nem volt szükség.

A Hungária Értékpapír Zrt.-nél feltételezett csalások ügye a Buda-Cash Brókerház vizsgálata során derült ki. A Magyar Nemzeti Bank szabálytalanságok miatt csütörtök este részlegesen felfüggesztette a társaság tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztost rendelt ki a céghez, és büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen. Az MNB feljelentése alapján csütörtökön sikkasztás gyanúja miatt indított eljárásban négy embert vettek őrizetbe a rendőrök; három személy esetében előzetes letartóztatást, míg negyedik társuknál lakhelyelhagyási tilalmat kezdeményezett a Pest Megyei Főügyészség. A rendőrség gyanúja alapján 300 millió forintos sikkasztást követtek el a gyanúsítottak.