Miniszterelnökség: Jár a magyaroknak a székelyföldi autonómia

Vágólapra másolva!
Nem sérteni, korlátozni akarjuk mások jogait, azonban azt elvárjuk, hogy minket se fosszanak meg attól, ami jár. Legyen szó a szabad anyanyelv használatról, területi autonómiáról a Székelyföldön - írja közleményben a Miniszterelnökség, a Nagyszalontán tartott ünnepi megemlékezést követően. 
Vágólapra másolva!

A város Kossuth-szobránál tartott rendezvény megnyitó beszédében Grezsa István, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának miniszteri biztosa azt mondta: azt a harcot, akkor és ott, nem csak magukért, nem csak saját szabadságukért és nemzeti önrendelkezésükért vívták március ifjai, hanem az őket követő generációk elidegeníthetetlen jogaiért.

A miniszteri biztos kiemelte: a magyarság ma sem akar mást, mint 1848-ban. "Nem sérteni, korlátozni akarjuk mások jogait, azonban azt elvárjuk, hogy minket se fosszanak meg attól, ami jár. Legyen szó a szabad anyanyelv használatról, területi autonómiáról a Székelyföldön, valamint más típusú, széles körű kisebbségi jogokat biztosító önrendelkezésről a Partiumban." – emelte ki. Az ünnepi beszédet követően a megemlékezés résztvevői megkoszorúzták a város Kossuth Lajos szobrát.