Janka néni is iszik a Nemzeti Hírtévé sikerére

mém, Nemzeti Hírtévé, M1
Vágólapra másolva!
Ha Simicska Lajos és Vlagyimir Putyin nem kerülhette el, akkor várható volt, hogy az új M1 is beindítja a mémgyárat. Nemcsak a Szomszédok szereplői, hanem a közszolgálati hírtelevízió műsorvezetői is elmondták véleményüket a csatornáról. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap indult el az új M1, a hírtelevízió adásába azonban már az első nap súlyos hibák csúsztak. Az elrontott helyszíni tudósítás és az elsötétült képernyő az első adatok szerint nem sok embert érdekelt: az M1 4,7 százalékos közönségaránnyal ment a nemzeti ünnepen. Korábban – legalábbis a heti átlag szerint – a teljes lakosság 6-7 százaléka nézte.

Néhány órával az indulás után meg is születtek az első mémek a televízióról. Stílusosan végignézték az adást a Szomszédok szereplői, akiknek megvolt a véleménye a teljesítményről. Janka néni például ivott rá.

Janka nénit nem hagyta hidegen a hírtelevízió költsége Forrás: Facebook/Szomszédok Forever

A Szomszédokban Taki bácsiék is megvitatták a vasárnapi adást, bár ők inkább attól félnek, hogy a tévézés elvonja majd a figyelmet a családi élettől. Csak a KDNP meg ne tudja...

Mém, Nemzeti Hírtévé, M1 Forrás: Facebook/ Szomszédok Forever

A műsorvezetők és a riporterek munkáját sok kritika érte, így nincs mit csodálkozni azon sem, hogy a mémgyárosok őket is megtalálták.

A riportereket sem kímélték a mémgyárosok Forrás: Tumblr/Illchange

Az élő kapcsolások alatt Somorjai Balázs műsorvezető is sokszor került nehéz helyzetbe, többször nem sikerült kapcsolatba lépnie például a pozsonyi tudósítóval. Őt is alaposan kifigurázták.

Somorjai Balázs műsorvezető sem maradhatott ki Forrás: Tumblr/Uuberdani

Végezetül, van olyan, akit az elsötétítés is megihletetett. Legfeljebb a műsorszünet alatt majd kiírják, hogy rövidhíreket láttak a nézők. Azt is helytelenül.

Hírek röviden - amikor nem látszik semmi Forrás: Tumblr, Uuberdani