A Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja egyetért azzal, hogy Magyarország katonákat küldjön az iraki Kurdisztán területén található Erbílbe az Iszlám Állam elleni fellépésre alakult nyugati koalíció támogatására - közölte Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője. 

Magyarország „nem támadó, hanem védekező funkcióra” küldene katonákat - fogalmazott a politikus, arra kérve az ellenzéket, hogy fontolják meg a magyar katonai részvétel támogatását, amelyhez kétharmados többségre van szükség az Országgyűlésben.

Rogán Antal arra kérte az ellenzéket, fontolják meg a katonai részvétel támogatásátForrás: MTI/Illyés Tibor

Rogán Antal közlése szerint a parlamenti döntés április közepére várható.

Már benne vagyunk a konfliktusban

Magyarország már részese az Iszlám Állammal kapcsolatos konfliktusnak, mert a nyugati értékközösséghez tartozik, ami ellen a terrorszervezet támadást intézett - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Beszélt arról is, hogy a misszió költsége 20 milliárd forint alatt lehet egy évre. Erről bővebben itt olvashat. Orbán Viktor már nagyobb összegről beszélt, és azt is mondta, hogy Magyarország érdeke az, hogy Németországgal és Olaszországgal együtt részt vegyen az Iszlám Állam elleni katonai akcióban. A kormányfő szavait ide kattintva olvashatja el.