Arra volt kíváncsi a sajtó, hogy a Fidesz frakcióvezetőjét is bosszantotta-e a közszolgálati televízió március 15-i új műsorstruktúrájának startját végigkísérő bakisorozat. Rogán Antal válaszolt is.  

Rogán Antal nem kíván semmilyen média műsorpolitikájába beleszólni, sem pedig bármelyik csatornát vagy műsort minősíteni – ezt válaszolta a Fidesz frakcióvezetője, amikor az arról kérdezték, mit szól a köztévé március 15-i bakisorozatához.

Rogán Antal nem akarja minősíteni a tévéműsorokatForrás: MTI/Illyés Tibor

 

Az Origo írta meg, hogy vasárnap délután már akkora volt a káosz az M1-ből lett, aznap indult nemzeti hírcsatornán, hogy el kellett sötétíteni a képernyőt. Magukra hagyták a műsorvezetőket, műszaki felkészületlenség volt, súlyos rendezői és szerkesztői hibák fordultak elő, ezért indulása után 8 és fél órával elbukott az új csatorna.

Az egyik március 15-i bakiForrás: MTV

Minderről az MTVA vezérigazgatója az Origo kérdésére azt mondta, „csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit”. Szabó László Zsolt szerint fel volt készülve arra, hogy apróbb hibáikat felnagyítják majd, de azt is mondta, hogy a jövőben kollégái „még jobban összpontosítanak majd”.

A Fidesz támogatja a fellépést

Az Iszlám Állam elleni fellépést támogatja a Fidesz-frakció – jelentette be Rogán Antal. Támogatjuk, hogy a nyugati koalíció támogatására katonákat küldjünk Erbilbe – tette hozzá a frakcióvezető. Magyarország eddig csak lőszerküldeményekkel és humanitárius segélyekkel támogatta a küzdelmet. Katonákat küldünk, akiknek a feladata az lesz, hogy a német és olasz kiképzőket megvédje – mondta Rogán Antal.

A Fidesz és a KDNP elkötelezett a nyugati koalíció mellett. A politikus bízik benne, hogy az MSZP tettekben is kiáll a nyugati koalícióban való katonai részvétel mellett. A parlament április közepén dönthet a részvételről. A nyugati koalícióban való részvétel során minden szempontot mérlegelni kell az esetleges terrorfenyegetettséget, de erre minden technikai előfeltétel biztosított.

Erkölcsi kötelessége Magyarországnak, hogy részt vegyen az akcióban – mondta a Fidesz frakcióvezetője. Korábban Hende Csaba honvédelmi miniszter és Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági miniszter is tájékoztatta az ellenzéki pártokat, Rogán Antal reméli,  hogy ezek után támogatni fogják az ellenzéki frakciók a részvételt.