Csődvédelmet kért az Ulpius

Vágólapra másolva!
Csődvédelmet kért az Ulpius-ház kiadó, ezt hétfőn jelentették be a cég dolgozóinak - erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket a kiadó kommunikációs vezetője kedd este. A csődvédelem elsődleges célja az időnyerés, hogy meg tudják menteni a kiadót.
Vágólapra másolva!

Galambos Ádám kommunikációs vezető beszámolt arról, hogy a csődvédelmet hétfőn jelentették be a kiadó alkalmazottainak a cég ügyvédje és az új ügyvezető jelenlétében. Mint mondta, ő tanácsadóként segíti az Ulpius-ház munkáját, így a hétfői értekezleten nem volt jelen, nincs pontos információja arról, hogy mi hangzott el.

Gyors terjeszkedés és válság

Galambos Ádámnak arról sincs tudomása, hogy a kiadó mekkora adósságot halmozott fel és miért most kérte a csődvédelmet. Személyes véleménye szerint az elmúlt évek túl gyors ütemű terjeszkedése, valamint a könyvpiacot sújtó válság együttesen sodorhatták a kiadót a mostani nehéz helyzetbe.

Hozzátette: a csődvédelemmel időt nyerhetnek, és később szerényebb keretek között, akár néhány bolt bérleti jogának visszaadásával tovább működhetnek.

Az Ulpius-háznál kedden nem vették föl a telefont.