Letette névjegyét az új Fidelitas-elnök

Március 15. - Állami ünnepség - Megemlékezés a Múzeumkertben
Március 15. - Állami ünnepség - Megemlékezés a Múzeumkertben
Vágólapra másolva!
A Fidelitas "provokátorfigyelő" csapatot alakít - közölte a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke. Nem szeretnénk, ha a baloldal hétvégihez hasonló húzásaiból hagyomány lenne - mondta Böröcz László, utalva a március 15-i állami ünnepségen történtekre.
Vágólapra másolva!

"Provokátorfigyelő" csapatuk megalakítását azzal indokolta Böröcz László: "mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni" mások rendezvényét. A Fidelitas vezetője arra kért mindenkit, "aki provokátorokat ismer fel", küldje el nevüket, képüket a szervezethez, ők pedig közzéteszik. Böröcz László ezt "tudásbővítő, ismeretterjesztő" szolgáltatásnak nevezte.

Március 15. - Állami ünnepség - Megemlékezés a Múzeumkertben Forrás: MTI/Kovács Tamás

Civilnek állították magukat

Koncz Zsófia, a Fidelitas országos alelnöke is arról beszélt, hogy vasárnap a március 15-i állami megemlékezésen provokátorok jelentek meg, "civilnek állították magukat, de valójában szélsőséges, baloldali pártaktivisták voltak". Szavai szerint ezek az emberek "ordibálásukkal, sőt tettlegességig fajuló agresszivitásukkal" több tízezer család békés ünnepét akarták tönkretenni. Ez a viselkedés méltatlan az ünnephez és a magukat normálisnak tartó baloldali pártokhoz is - fogalmazott.

Tiltakozik az ellenzék

Az Együtt és a PM ifjúsági szervezete, valamint a DK is bírálta a Fidelitas által bejelentett "provokátorfigyelést", követelve annak leállítását. Az Y-GEN Egyesület, az Együtt társult ifjúsági szervezete már feljelentéssel élt az ügyben. A PM ifjúsági tagozata, a ZöldFront is ezt ígéri, egyben lemondásra szólították fel Böröcz Lászlót.

Vadai Ágnes, a DK színeiben politizáló független országgyűlési képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: "a Fidesz-jugend hathatós segítséget nyújt a kormánypárt saját ÁVH-jának felállításához azzal, hogy megrendelésre talál majd - természetesen baloldali - provokátorokat". A putyini hatalomgyakorlás ezzel új szintre lépett - fogalmazott a politikus.

Böröcz László Forrás: MTI/Marjai János

Böröcz Lászlót a hétvégén választották a Fidelitas elnökévé, korábban alelnöke volt a szervezetnek.

Leállás

A "provokátorfigyelő" Facebook-oldala időközben leállt, ezzel összefüggésben a Fidelitas vezetője azt mondta: bízik benne, hogy a Facebook visszaállítja majd az oldalt, mert nem éltek vissza személyes adatokkal. Arra az esetre ugyanakkor, ha nem így történne, közölte: "nyilvánvalóan meg fogjuk találni azt a felületet, ahol ezt ki tudjuk rakni".