Baltával támadt, amikor a rendőr lelőtte

Örkény, 2015. március 18.
Egy hozzátartozó mutatja mobiltelefonján az Örkényben lelőtt férfiről készült fotót 2015. március 18-án. Az elhunyt férfi március 17-én este baltával támadt a dabasi rendőrkapitányság intézkedő járőrére. A rendőr szolgálati fegyv
Örkény, 2015. március 18. Egy hozzátartozó mutatja mobiltelefonján az Örkényben lelőtt férfiről készült fotót 2015. március 18-án. Az elhunyt férfi március 17-én este baltával támadt a dabasi rendőrkapitányság intézkedő járőrére. A rendőr szolgálati fegyverével sebesítette meg halálosan a férfit. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Szolgálati fegyverét használta egy körzeti megbízott egy rátámadó férfival szemben Örkényben kedd este, a férfi meghalt. A család szerint az áldozat a rá kiszabott börtönbüntetést próbálta megúszni, és amikor lelőtték, a balta már nem volt a kezében. Az ügyészség szerint jogszerű volt a fegyverhasználat.
Vágólapra másolva!

Rendőri intézkedés közben rátámadt a körzeti megbízottra egy 37 éves, felfegyverkezett férfi kedd késő este Örkény külterületén. A dabasi kapitányság munkatársa fegyverével rálőtt a támadójára, a férfi - az orvosi ellátás ellenére - a helyszínen meghalt.

Az áldozatnak egy korábbi lopási ügy miatt 1 év 3 hónapos börtönbüntetésre kellett volna bevonulnia, de ezt nem tette meg, ezért körözés alatt állt - derült ki a család nyilatkozatából, melyet a Roma Sajtóközpontnak adtak.

Az áldozat családja vizsgálatot akar

A család tájékoztatása szerint a rendőrök többszöri sikertelen próbálkozás után kedden este hatoltak be a lakásba, ekkor a férfi hirtelen felkapott egy baltát és kimenekült. A rendőrök üldözni kezdték, majd a lakásától nem messze utolérték és egy lövéssel lelőtték. A férfi testvére szerint a balta akkor már nem volt a kezében, mert futás közben eldobta.

Egy hozzátartozó mutatja mobiltelefonján az Örkényben lelőtt férfiről készült fotót Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a kényszerítő eszköz használatának körülményeit. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el.

Jogszerűen intézkedett a rendőr

A rendőrség az Origót úgy tájékoztatta, hogy a bűncselekmény helyszínén ügyészekkel tartottak szemlét.

Lakatos Mária mutatja elhunyt fia fényképét Örkényben Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az elsődleges vizsgálati eredmény alapján azt mondta: amikor a Dabasi Rendőrkapitányság állományába tartozó négy rendőr intézkedni akart a körözött férfivel szemben, az fejszével támadt az egyik járőrre.

a dabasi rendőr - tartalmazza a jelentés. A férfi azért halhatott meg, mert a lövedék célt tévesztett, s a keze helyett a mellkasát találta el.

Sajátos módon ellenkezett egy tinédzser, mert nem akarta, hogy megbilincseljék. Ezért többször is megharapott egy rendőrt Szolnokon. Erről bővebben ide kattintva olvashat.