Válaszolnak Szanyi Tibornak a gój motorosok

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Szanyi Tibor, az Európai Parlament MSZP-s képviselője a vele készült interjúban szót ejt a Gój Motoros Egyesületről.

A szervezet vezetője, Mészáros Imre megkereste az Origót, hogy elmondhassák véleményüket a képviselő róluk szóló, szerintük valótlan állításairól. Az alábbiakban teszünk eleget kérésének:

  1. Szanyi Tibor elvesztett egy fogadást velem szemben a 2014-es országgyűlési választás eredményéről. Ennek értelmében vendégül kellett volna látnia minket saját pénzéből Brüsszelben. Ő ehelyett szervezte meg látogatásunkat az Európai Parlamentben, és közpénzből fizette menüválasztásos étkezésünket.
  2. Az sem felel meg a valóságnak, hogy mi a perekből élnénk, ahogy az is hamis állítás, hogy akár százmilliós összeget kereshettünk a pereinkkel. Nagyon, de nagyon messze van a nyert pereink összege a 100 milliótól.
  3. Az sem felel meg a valóságnak, hogy bennünket a CBA anyagilag támogatna, és visszautasítjuk azt a vádat is, hogy mi egy kamu szervezet lennénk, ellentétben ezzel bíróság által jogerősen bejegyzett egyesület vagyunk.
  4. Az alapítói okiratban is rögzített tény, hogy semmilyen politikai pártnak a tagja nem lehet a tagunk - tagjaink ugyan szavaznak -, valamint politikai párt rendezvényeire sem megyünk.
  5. Felszólítjuk Szanyi Tibort, hogy a valótlan állítások miatt az Origón közölje a mélységes bocsánatkérését felénk, egyben fejezze ki a sajnálkozását a történtek miatt, amennyiben ő is úgy gondolja!