Jean-Claude Juncker megint nem engedte el Orbán Viktort

Orbán Viktor; JUNCKER, Jean-Claude; Györkös Péter Brüsszel, 2015. március 20.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (b) és Orbán Viktor miniszterelnök az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli találkozójának második napján, 2015. márc
Brüsszel, 2015. március 20. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (b) és Orbán Viktor miniszterelnök az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli találkozójának második napján, 2015. március 20-án. A háttérben Györkös Péter nagykövet, Magyarország Európai Unió melletti állandó képviseletének vezetője. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Vágólapra másolva!
Már másodszor hozta kellemetlen helyzetbe Orbán Viktort az Európai Bizottság elnöke. 
Vágólapra másolva!

Jean-Claude Juncker az EU-tagországok állam-és kormányfőinek brüsszeli találkozóján fogott kezet a magyar miniszterelnökkel, de ahelyett, hogy elengedte volna, még sokáig szorongatta Orbán Viktor karját és a mellkasához húzta.

Jean-Claude Juncker ragaszkodik Orbán Viktorhoz Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Nem az az első eset

Juncker január 23-án egyszer már kínos helyzetbe hozta Orbán Viktort. A brüsszeli politikus akkor szintén egy kézfogás után húzta magával a magyar kormányfőt. A találkozóról készült videón az látszik, hogy Orbán még maradna, Jean-Claude Juncker azonban a kezénél fogva maga után vonja..

A jelenet éppen a héten felkerült a Buzzfeed „21 dolog, ami annyira kínos, hogy már fáj” című listájára.

Nem egy plasztikpolitikus

Az eset után egy vezető újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen, amelyen az Origo is ott volt, a miniszterelnök azt mondta: Junker nem egy plasztikpolitikus. Ha valakit homlokon csókolna a kamerák előtt, Brüsszelben azon sem csodálkoznának. Ő ilyen.