Rendeletbe vésték a köztévé dolgozóinak munkakörét

csütörtök mtva
Vágólapra másolva!
A Nemzetgazdasági Minisztérium egy rendeletben határozta meg a közmédiában hírügynökségi területen dolgozók munkakörét. A pénteki Magyar Közlöny azt írja, hogy hírügynökségi tevékenységnek minősül többek között a rendezői, operatőri, szerkesztői, gyártásvezetői, grafikai, és a stúdió berendezői munkakör is.
Vágólapra másolva!

Megemlítik, hogy a rendezői munkakör, a műsorszám formai elemeinek kialakítására, a tartalom és forma összhangjának megteremtésére, a műsorszám elkészítésének irányítására a gyártási folyamat egésze alatt – így az előkészítés, a felvétel, az adás és az utómunka során – a közreműködők, a szereplők és a műszaki személyzet koordinálására irányuló tevékenység. Vagyis egy nagyon összetett dolog.

Az ünnepen bedőlt a nemzeti hírcsatorna

A közmédia március 15-én indította el új hírcsatornáját az M1-en. Már vasárnap délután fél háromkor akkora volt a káosz, hogy el kellett sötétíteni a képernyőt. Tanácstalanul magukra hagyott műsorvezetők, műszaki felkészületlenség, súlyos rendezői és szerkesztői hibák kísérték az adást.

Az időjárás-jelentés sem működik baki nélkül Forrás: Videa

Hétfőn parlamentet közvetítettek

Bár az MTVA úgy tervezte, hogy az új hírcsatorna nem követi a Duna TV korábbi gyakorlatát, és nem közvetíti hosszú órákon át a parlamenti ülést élő adásban, hétfőn délután mégis ezt tették.

Szerdán kirúgtak egy rendezőt

Szerdán kirúgták az MTVA-tól Hoffmann Györgyöt. A rendező nem értett egyet az M1 új struktúrájával, a döntés állítólag nem volt összefüggésben a március 15-ei napon történt M1-összeomlással.

Részletes szabályozás

A közlönyben megjelent rendelet pontosan meghatározza többek között, hogy mi feladata a szerkesztőknek, hírügynökségi szerkesztőknek, és a műsorszámban való megjelenéssel járó munkakör dolgozóinak is.

Csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit Fotó: Szabó Gábor - Origo

Exkluzív interjút adott a vezérigazgató

Nem a Hír TV ellensúlyozására jött létre az M1 nemzeti hírtévé – állítja a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója. Nézettségi elvárása csak portfóliószinten van, de annak örül Szabó László Zsolt, hogy sokan kopogtatnak állás reményében – és nem csak a Hír TV-től. Szerinte nem kormánypropagandát nyom a híradó, és Simicska Lajos cégének kiiktatása is véletlen.