Hétfőn ezúttal is kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be új munkarendje szerinti második kéthetes ülését az Országgyűlés. A Ház ülése 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a kormányhoz intézhetik kérdéseiket és azonnali kérdéseiket a képviselők.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a Fidesz frakció szóvivője, Tuzson Bence kérdésében annak kifejtését várja Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy miként bővülhetnek a magyarországi börtönök.

A szocialista Szabó Sándor arról kérdezi Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy miért kell törvényi felhatalmazás nélkül „erővel átnevezni” a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumot.

Farkas Gergely, a Jobbik képviselője Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől kér állásfoglalást arról, hogy a kabinet támogatja-e a „mindenki számára elérhető, alapszintű internetszolgáltatás bevezetését”.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől arra várja a választ, hogy továbbra is marad-e a „törvényesített kizsákmányolás a munka törvénykönyvében”.

A hét egyetlen ülése várhatóan 15 órakor, napirend utáni felszólalásokkal ér véget.