Keményen megizzaszthatják a minisztereket

Szijjártó Péter, Iszlám Állam, Parlament
Budapest, 2015. február 23. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. február 23-án. A külgazdasági és külügyminiszter az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet és a terrorizmus elleni nemzetközi koalíciós erőfeszítések sikeréhez való magyar hozzájárulás növelését szorgalmazta. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Hétfőn ezúttal is kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be új munkarendje szerinti második kéthetes ülését az Országgyűlés. A Ház ülése 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a kormányhoz intézhetik kérdéseiket és azonnali kérdéseiket a képviselők.
Vágólapra másolva!

A parlament honlapján elérhető információk alapján a Fidesz frakció szóvivője, Tuzson Bence kérdésében annak kifejtését várja Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy miként bővülhetnek a magyarországi börtönök.

A szocialista Szabó Sándor arról kérdezi Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy miért kell törvényi felhatalmazás nélkül „erővel átnevezni” a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumot.

Farkas Gergely, a Jobbik képviselője Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől kér állásfoglalást arról, hogy a kabinet támogatja-e a „mindenki számára elérhető, alapszintű internetszolgáltatás bevezetését”.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől arra várja a választ, hogy továbbra is marad-e a „törvényesített kizsákmányolás a munka törvénykönyvében”.

A hét egyetlen ülése várhatóan 15 órakor, napirend utáni felszólalásokkal ér véget.