Vágólapra másolva!
Az M1-es autópálya 73. kilométerénél állítottak meg egy román embercsempészt, aki gyalogosan menekült el a rendőrök elől. Pár héttel később Szabolcsban találtak rá.
Vágólapra másolva!

Embercsempészéssel gyanúsít két férfit a Komárom-Esztergom megyei rendőrség.

Egyiküket, egy 25 éves román állampolgárt Mátészalkán fogták el szombaton. A férfi ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, mivel február 23-án öt bangladesi állampolgárt akart jogellenesen Ausztriába szállítani – olvasható a kemma.hu oldalán.

A rendőrök az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalának 73. kilométerénél állították meg az autót. A román sofőr a rendőri intézkedés megkezdése előtt kiugrott a járműből és gyalogosan elmenekült.

Szíreket próbált menekíteni

Nem rendelkezett érvényes beutazási és tartózkodási engedéllyel az a négy szír állampolgár sem, akiket szintén szombaton fogtak el a rendőrök ugyancsak az M1-es autópálya 73. kilométerénél. A 27 éves szerb férfi által vezetett jármű Ausztria felé tartott utasaival. A szírek ellen a rendőrség idegenrendészeti eljárást indított, a jármű vezetőjét pedig embercsempészés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.