Az egész család uzsorás volt Katymáron

Vágólapra másolva!
Négy év alatt összesen hét embernek adott uzsorakölcsönöket egy család a Bács-Kiskun megyei Katymáron. Egymillió forintot szereztek így, jelenleg is szabadlábon vannak. 
Vágólapra másolva!

Az 51 éves férfi és 55 éves felesége a 26 éves lányukkal éltek Katymáron. Több pénzük volt, mint az átlagnak, a községben ráadásul mindenki tudta, hogy a nehéz anyagi helyzetben élőknek rendszeresen adtak kölcsönt egy hónapra.

Magas kamat

Volt akinek öt, másoknak több tízezer forintot adtak, azzal a feltétellel, hogy a következő hónapban 100 százalékos kamattal fizessék vissza. A kölcsönök miatt az adósoknak gyakran a megélhetésre sem maradt pénzük, így a napi költségek előteremtésére hónapról hónapra újabb uzsorakölcsönöket kellett kérniük.

Öttől százig

A család összesen hét katymárinak, 5 nőnek és 2 férfinek adott kölcsön, és csaknem egymillió forintot követeltek vissza. Volt olyan eset, hogy az egyik embernek 1 évre azzal a feltétellel adtak százezer forintot, hogy azt havi negyvenezrenként kell törleszteni. Így az asszon egy év alatt 480 ezer forintot fizetett vissza.

Szabadlábon vannak

A házaspárt 7 rendbeli, míg lányukat 3 rendbeli, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett uzsora-bűncselekménnyel vádolják. Jelenleg szabadlábon védekeznek – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.