Szócsata ígérkezik az Országgyűlésben

Vágólapra másolva!
Két órán át kérdezhetik a kabinetet a képviselők az Országgyűlés mai ülésén, így egyebek mellett szóba kerül a börtönök bővítése, egy szegedi gimnázium átnevezése, az alapszintű internetszolgáltatásról szóló javaslat, valamint a munkavállalói jogok védelme.
Vágólapra másolva!

A Ház ülése 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a kormányhoz intézhetik kérdéseiket és azonnali kérdéseiket a képviselők.

Tuzson Bence is kérdez

A parlament honlapján elérhető információk alapján a Fidesz-frakció szóvivője, Tuzson Bence kérdésében annak kifejtését várja Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy miként bővülhetnek a magyarországi börtönök.

Miért kell átnevezni a Ságvári Gimnáziumot?

A szocialista Szabó Sándor arról kérdezi Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy miért kell törvényi felhatalmazás nélkül "erővel átnevezni" a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumot.
Farkas Gergely, a Jobbik képviselője Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől kér állásfoglalást arról, hogy a kabinet támogatja-e a "mindenki számára elérhető, alapszintű internetszolgáltatás bevezetését".

Törvényesített kizsákmányolás

Szél Bernadett, az LMP társelnöke Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől arra várja a választ, hogy továbbra is marad-e a "törvényesített kizsákmányolás a munka törvénykönyvében".
A hét egyetlen ülése várhatóan 15 órakor, napirend utáni felszólalásokkal ér véget.