Zárolják a brókerbotrány felelőseinek vagyonát

2015.03.23. 14:34

Már a jövő héten megszülethet az a törvény, amelynek alapján a brókerbotrányban érintett cégek vagyontárgyait egy vagyonalapba vonnák be. A miniszterelnök azt mondta, ezzel a brókerbotrány károsultjainak kártalanítását segítenék, az a cél, hogy a felelősök ne menekíthessék ki a vagyonukat.

Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője hétfőn benyújtja, a parlament pedig akár már jövő kedden elfogadhatja azt a törvényt, amely szerint a brókerbotrány felelősei a vagyonukkal felelnek az általuk okozott kárért.

A lavina elindítójaForrás: MTI/Sallmayer Gábor

A miniszterelnök az M1-nek "hatalmukkal visszaélő brókerekről", könyvvizsgálókról és felügyelőbizottsági tagokról beszélt, és pénzügyi hatalommal való visszaélést emlegetett. Orbán Viktor azt mondta, ha a parlament jövő kedden elfogadja a javaslatot, egy napon belül megszülethetnek a végrehajtási rendeletek, amelyek alapján azonnal megkezdődhetnek a zárolások.

Orbán Viktor március elején a Kossuth rádióban beszélt arról: nem erősíti a jogállamiságba vetett bizalmat, hogy még senki csuklóján nem kattant a bilincs, és nem tudni, hová tűnt az emberek pénze. Az interjú után néhány órával a jegybank feljelentése nyomán négy embert őrizetbe vettek sikkasztás gyanújával, igaz, nem a Buda-Cash, hanem a Hungária Értékpapír Zrt.-nél kirobban botrány nyomán.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK