Egész hétvégére leáll a 4-es metró

BKK, metró
Vágólapra másolva!
Március utolsó hétvégéjén pótlóbuszok járnak a 4-es metró teljes vonalán, mert a végleges használatbavételi engedélyhez szükséges teszteket végzik.
Vágólapra másolva!

Március 28-án és 29-én, szombaton és vasárnap hatósági tesztek miatt nem közlekedik a 4-es metró, a vonalon metrópótló busszal, valamint a szokásosnál sűrűbben közlekedő 47-es és 49-es villamossal lehet utazni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Egész hétvégén pótlóbuszok járnak a 4-es metró vonalán Forrás: BKK

A tájékoztatás szerint második szakaszához érkezett az a speciális, járműkísérő nélküli tesztidőszak, a hétvégén a teljes vonalon járműkísérő nélkül futnak majd a szerelvények. A speciális próbákra a végleges használatbavételi engedély megszerzéséhez van szükség: a vonalnak bizonyítania kell, hogy éles helyzetben is biztonságosan és kiszámíthatóan működik a rendszer emberi beavatkozás nélkül.

A BKK jelezte, hogy már a korábbi, még utasok nélküli tesztelés is vezető nélkül zajlott, a szerelvények mozgatását, irányítását a központi automata vonatvezérlő rendszer látja el. A végleges használatbavételi engedély megszerzése után az ideiglenes vezetőfülkéket elbontják.