Mocskos kampány indul Tapolcán

Vágólapra másolva!
Az Origo úgy tudja, éles negatív kampányra készül a Fidesz a tapolcai időközi országgyűlési választás kampányában.
Vágólapra másolva!

Fideszes forrásaink úgy értékelik a tapolcai időközi országgyűlési képviselőválasztási kampány eddigi menetét, hogy számukra sokkal jobb, mint a veszprémi. Fenyvesi Zoltánt, a Fidesz itteni jelöltjét sokkal aktívabbnak látják, mint Némedi Lajost, a veszprémi kormánypárti jelöltet.

A tetoválás segít

A Fideszen belül többen is úgy látják, hogy a jobbikos jelöltről szóló tetoválós ügy jelentős hatással van az ott élőkre, mivel nem szimpatikus számukra a jelenség, negatív tulajdonságokat társítanak hozzá. Ez azt jelenti, hogy a korábbi Jobbik-szavazók elkezdtek a baloldal felé áramlani. Úgy vélik, ez azért jó a Fidesznek, mert háromosztatú lesz a verseny, és ebből következően kevesebb szavazattal is lehet nyerni. Úgy tudjuk, a kormánypárt éles negatív kampányra készül a következő három hétben, ennek során egyszerre támadják majd a Jobbikot és az MSZP-t.

Közülük lehet választani

A jelöltek névsora a következő: Antal Tamás (független), Ács László (Zöldek Pártja), Blazovich Tímea (Földművelők-Gazdálkodók és az Új Élet Rendszerváltó Pártja – FGRP), Borbély József (független), Busi Erika (független), Czigler László (független), Csányi Gyula Sándor (független), Daróczi Sándor Józsefné (független), Fecser János Gyula (független), Fenyvesi Zoltán (Fidesz–KDNP), Filemon Kristóf (Munkáspárt), Galyas István (független), Horváth Magdolna (MIÉP), Köröskényi Kálmán (független), Ladányi György (független), Pad Ferencet (MSZP–DK–Magyar Szolidaritás Mozgalom), Rig Lajos (Jobbik), Sallee Barbara (LMP), Sinkáné Vati Júlia (független), Szepessy Zsolt László (Összefogás Párt), Törökné Juhász Ilona (független) és Turcsán Mihály (független) – közölte a választási iroda vezetője.

Lasztovicza Jenő helyére keresnek embert

Veszprém megye 3-as választókerületében azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A voksolás hatvan település választópolgárait érinti, és április 12-én lesz.