Gyilkosság egy nő védelmében

Vágólapra másolva!
Kiderült, miért gyilkoltak hétfőn a Józsefvárosban: egy Dobozi utcai lakos próbálta megmenteni szomszédasszonyát a késes támadótól, de dulakodás közben maga is döfött - halálosan.
Vágólapra másolva!

Szomszéd asszonyát védte, így ölt meg egy férfit egy józsefvárosi lakos hétfőn este, a Dobozi utcában.
Mint korábban beszámoltunk róla, a rendőrséget először egy rejtélyes szurkáláshoz riasztották március 23-én a helyszínre, ahol egy 39 éves nőt és egy 42 éves férfit találtak szúrt sebekkel.

A férfi később belehalt sérüléseibe, a késelés oka és az elkövető kiléte azonban nem volt egyértelmű.

A szomszéd közbelépett

Később kiderült, hogy mi történt: nem az asszony gyilkolt, hanem 62 éves szomszédja, ráadásul a nő védelmében. A szomszéd akkor avatkozott be, amikor a későbbi áldozat szóváltás után késsel támadt az asszonyra, és meg is sebesítette őt.

Ő is döfött

A két férfi dulakodni kezdett a kapualjban. Harcuk az utcán folytatódott, és közben kést rántott a nő védelmezője is, majd bevitte a halálos szúrást. A késelés után valószínűleg távozott a helyszínről, ezért nem találtak rá a kiérkező rendőrök. A lenti képen a Dobozi utca látható.

Az elfogott szurkálót emberöléssel gyanúsítják, a BRFK Életvédelmi Osztálya őrizetbe vette a férfit, és kérte előzetes letartóztatását.

Tragédia a buszmegállóban

Budapesten legutóbb március 14-én késeltek. Akkor egy Bosnyák téri buszmegállóban történt tragédia: e férfi többször is megszúrt egy másik, 50 éves férfit, aki a helyszínen meghalt. A szurkálót, egy 31 éves jánoshidai lakost a rendőrök a helyszín közelében fogták el.