Dühödt nyugdíjas támadt a plébánosra

2015.03.25. 16:24

Nyugdíjas korú garázda rugdosta meg a tahitótfalui plébánost Szentendrén, felvették a térfigyelő kamerák. Parkolás miatt kezdődött a vita, ami aztán verekedésig fajult - tudta meg az Origo a bántalmazott férfitól.

Többször megütötte és megrúgta egy idős férfi Tahitótfalu plébánosát március 4-én, Szentendrén, miközben szidta áldozatát.

Bepöccent a parkoláson

"Azért ugorhatott nekem, mert az autómmal megálltam a szentendrei plébánia kapubejárójára, csak pár percre, amíg beengedtek az udvarra. Már ez nem tetszett neki, az anyámat szidta, és csak bedühödött azon, hogy nem válaszoltam, ezután kezdett ütni" - mondta el kérdésünkre a bántalmazott Erdős Attila, aki nem sérült meg a támadás során.

Az egyházfi azután értesítette a rendőröket, hogy támadója 10 perccel később is a szentendrei plébánia előtt várakozott, és szidalmazta őt.

Idős, zömök támadó

A garázdasággal gyanúsított ismeretlen 165 centiméter magas, 65 év körüli zömök testalkatú férfi,  kopaszodik, haja őszes, arca kerek. A támadás idején szarukeretes szemüveget, világos dzsekit és sötétebb nadrágot viselt - ez részben a rendőrség fotóján is látható, az utcai térfigyelő kamerák ugyanis felvették a tettest.

Előbb szóban, majd ököllel támadt az idős garázda a tahitótfalui plébánosraForrás: Police.hu

A Szentendrei Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a támadót felismeri vagy a bűncselekményről tud valami, jelentkezzen személyesen, vagy telefonon a Szentendrei Rendőrkapitányságon a 06-26/502-400-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán.