Előzetesbe került Tarsoly Csaba

Quaestor, Tarsoly Csaba
Vágólapra másolva!
Két napos, maratoni tárgyalás után előzetes letartóztatásba helyezték Tarsoly Csabát és két társát. A Quaestor-vezér ügyvédje nem nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

A 72 órás határidő lejárta előtt nem sokkal elrendelte a bíróság Tarsoly Csaba és társai előzetes letartóztatását. A Quaestor-vezér mellett meg nem erősített információk szerint felesége és a cég egyik befektetési tanácsadójának sorsáról döntöttek.

Papp Gábor, a vezérigazgató ügyvédje nem nyilatkozott a sajtónak.

Tarsoly Csabát rendőrautóval vitték el a bíróságról szombaton Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szombaton kezdődött

A tárgyalás szombat délelőtt kezdődött, de vasárnapra halasztották, mert a védelem új bizonyítékokat kért. Végül a délelőtt 9 órás kezdés után kilenc órával, este hat óra körül döntött a bíróság.

Kitiltották a sajtót az épületből

A sajtómunkatársak elvileg bemehetnének a bíróságra, de az épület őrzését végző, debreceni székhelyű vagyonvédelmi cég munkatársa szerint „a főnök” ezt megtiltotta, mert tegnap "rosszalkodtak" az újságírók a folyosón.

„Pusztuljatok az anyátokba innen!” - kiabálta egy arcát eltakaró férfi, akit a hátsó bejáraton át hoztak ki az épületből.

Papp Gábor, Tarsoly ügyvédje délután egy órára elhagyta az épületet, de nem akart nyilatkozni.

Tarsoly Csabát csütörtök éjszaka vitték el a rendőrök, ezért a törvény szerint előzetes letartóztatásáról ma éjszakáig mindenképpen dönteni kell. Hivatalosan nem erősítették meg, de a másik két letartóztatott valószínűleg Tarsoly felesége és a cég egyik befektetési tanácsadója.

Hol tart most a Quaestor-ügy?

Sem a rendőrség, sem az ügyészség nem késlekedett az eljárással a Quaestor-ügyben - közölte a Legfőbb Ügyészség. Az ügy károsultjai pénteken fordultak nyílt levélben Polt Péterhez, egyebek mellett azt kérdezték tőle: a jogszabályok adtak-e lehetőséget az ügyészségnek, hogy a Quaestor-vagyon zár alá vételéről már korábban, akár a rendőrségi nyomozástól függetlenül intézkedjen.