Ma döntenek Tarsoly Csaba sorsáról

2015.03.29. 09:36

Tarsoly Csabát csütörtök éjjel vitték el a rendőrök, sajtóinformációk szerint rajta kívül felesége és az egyik befektetési tanácsadó csuklóján kattant a bilincs a Quaestor-ügyben. Előzetes letartóztatásukról szombat délelőtt döntött volna a bíróság, de végül vasárnapra halasztották a tárgyalást. 

Pillanatnyilag csak sajtómunkások vannak a Budai Központi Kerületi Bíróság épülete előtt. Többen a főbejárat előtt várakoznak, mások viszont a sarkon, hátha a hátsó bejáraton viszik ki Tarsoly Csabát a zárt tárgyalásról..

Nemrég egy gyönyörű szőke nő távozott az épületből, de Tarsoly Csaba nem követte. Az operatőrök és riporterek csalódottak.

A sajtómunkatársak elvileg bemehetnének a bíróságra, de az épület őrzését végző, debreceni székhelyű vagyonvédelmi cég munkatársa szerint "a főnök" ezt megtiltotta, mert tegnap "rosszalkodtak" az újságírók a folyosón. 

"Pusztuljatok az anyátokba innen!" - kiabálta egy arcát eltakaró férfi, akit a hátsó bejáraton át hoztak ki az épületből. Többen arra tippeltek, hogy Tarsoly Csaba lehet az, de amikor megszólalt, kiderült, hogy egy másik férfit kísértek ki.

Forrás: Origo/Horváth Dávid

Hol tart most a Quaestor-ügy?

Sem a rendőrség, sem az ügyészség nem késlekedett az eljárással a Quaestor-ügyben - közölte a Legfőbb Ügyészség. Az ügy károsultjai pénteken fordultak nyílt levélben Polt Péterhez, egyebek mellett azt kérdezték tőle: a jogszabályok adtak-e lehetőséget az ügyészségnek, hogy a Quaestor-vagyon zár alá vételéről már korábban, akár a rendőrségi nyomozástól függetlenül intézkedjen.