Ki kellett üríteni a pécsi vásárcsarnokot

Vágólapra másolva!
Két ember kórházba került, a katasztrófavédelem azonban nem talált veszélyes anyagot a hétfőn ammóniaszivárgás gyanújával kiürített pécsi vásárcsarnokban, amely így újra kinyithatott.
Vágólapra másolva!

A mentősöknek hatan panaszkodtak fejfájásra és toroktáji irritációra, közülük két embert vittek kórházba további vizsgálatok elvégzésére. A katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai többféle veszélyes anyag kimutatására alkalmas műszerrel végeztek méréseket a vásárcsarnokban. Ennek során kiemelt figyelmet fordítottak a nagyteljesítményű hűtőgépeket is üzemeltető húsboltok környékére, de mérgező anyagot nem találtak.

A vásárcsarnok kapuit kinyitották, az eladók és a vevők visszatérhettek az épületbe, mondta Kasza Anett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az ammónia elsődleges hatása az irritáció, azonban másodlagos mérgező hatásai is vannak. A levegőben lévő ammónia izgatja a szem kötőhártyáját, és a légzőszervek nyálkahártyáját Hatása erős könnyezésben, légzési zavarokban, és orrnyálkahártya-panaszokban nyilvánul meg.

Forrás: Olvasó

A fotót olvasónk küldte nekünk, ezért egy 10 000 Ft-os ClickShop kedvezménykuponnal ajándékozzuk meg. Küldjön Ön is fotót vagy videót a szerkesztőségünkbe! Ha a felvételt felhasználjuk, akkor megajándékozzuk! További részleteket itt olvashat!