A viharos szélben kidőlt fák és leszakadt faágak miatt riasztották a tűzoltókat éjszaka – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Több helyen szerdára másodfokú figyelmeztetés van érvényben a várható erős széllökések miatt.

Hajdu Márton elmondta: a legtöbb riasztást még éjfél előtt kapták, az ország különböző pontjain huszonöt esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A 7-es úton Polgárdinál egy nagyobb faág szakadt az útra, az 51-esen pedig Kiskunlacháza közelében egy kidőlt fa teljes szélességében lezárta az úttestet – tette hozzá az OKF szóvivője.

Ma is széllökések várhatók

A Meteorológiai Szolgálat a viharos szél veszélye miatt szerdára Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Tolna, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapestre adott ki másodfokú figyelmeztetést. Így ezeken a területeken akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökésekre is számítani kell. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.