Vaszily Miklós lesz az MTVA operatív vezérigazgató-helyettese

Vaszily Miklós
Vaszily Miklós, Origo zrt vezérigazgatója bejelenti a Hoppex létrejöttét az Internett Hungary 2014-en Siófokon 2014. október 14-én
Vágólapra másolva!
Az Origo Zrt. korábbi vezérigazgatója április 15-től lesz az MTVA operatív vezérigazgató-helyettese.
Vágólapra másolva!

A közmédiát fenntartó Alap honlapján megjelent közlemény szerint azt várják Vaszily Miklóstól, hogy a pénzügyi, vagyongazdálkodási, üzemeltetési és adminisztrációs tevékenység hatékonyabbá, rugalmasabbá, gyorsabbá váljon, továbbá a gazdálkodás átláthatósága tovább javuljon.

Vaszily Miklós 1996-ban végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, 1997-ben pedig az ELTE jogi karán diplomázott.

Vaszily Miklós Fotó: Szabó Gábor - Origo

A most 41 éves Vaszily Miklós eddigi pályafutása során leginkább online média és kereskedelmi felületeket működtető vállalatok irányításával foglalkozott. 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatója volt, majd 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatója lett.2007-től e társaságok vezetése mellett a tulajdonos Közép Európa Média Zrt. vezérigazgató-helyettesi tisztét és igazgatósági tagságát is betöltötte, aktív szerepet vállalva a vállalatcsoport működtetésében és további akvizícióiban.

2010 februárjától 2014 novemberéig az Origo Zrt. vezérigazgatója volt. Munkája során az üzleti folyamatok átszervezése, a vállalati működés racionalizálása révén az irányítása alatt működő vállalatok a költséghatékonyság és eredményesség terén jelentős javuláson mentek keresztül – olvasható a közleményben.