Vaszily Miklós lesz az MTVA operatív vezérigazgató-helyettese

2015.04.01. 12:48

Az Origo Zrt. korábbi vezérigazgatója április 15-től lesz az MTVA operatív vezérigazgató-helyettese.

A közmédiát fenntartó Alap honlapján megjelent közlemény szerint azt várják Vaszily Miklóstól, hogy a pénzügyi, vagyongazdálkodási, üzemeltetési és adminisztrációs tevékenység hatékonyabbá, rugalmasabbá, gyorsabbá váljon, továbbá a gazdálkodás átláthatósága tovább javuljon.

Vaszily Miklós 1996-ban végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, 1997-ben pedig az ELTE jogi karán diplomázott.

Vaszily MiklósFotó: Szabó Gábor - Origo

A most 41 éves Vaszily Miklós eddigi pályafutása során leginkább online média és kereskedelmi felületeket működtető vállalatok irányításával foglalkozott. 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatója volt, majd 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatója lett.2007-től e társaságok vezetése mellett a tulajdonos Közép Európa Média Zrt. vezérigazgató-helyettesi tisztét és igazgatósági tagságát is betöltötte, aktív szerepet vállalva a vállalatcsoport működtetésében és további akvizícióiban. 

2010 februárjától 2014 novemberéig az Origo Zrt. vezérigazgatója volt. Munkája során az üzleti folyamatok átszervezése, a vállalati működés racionalizálása révén az irányítása alatt működő vállalatok a költséghatékonyság és eredményesség terén jelentős javuláson mentek keresztül – olvasható a közleményben.