Ezzel a géppel járta meg Kazahsztánt Orbán Viktor

austrian airlines 767-300
Vágólapra másolva!
Az Austrian Airlinestól bérbe vett Boeing 767-300ER típusú repülőgéppel járta meg Kazahsztánt az elmúlt napokban Orbán Viktor miniszterelnök és kísérete. Az Origo kikéri a Miniszterelnökségtől az út elszámolását, benne a gép bérlésének költségével.
Vágólapra másolva!

Tengerentúli utakra is használatos, Boeing 767-300ER típusú repülőgép szállította Orbán Viktort és kíséretét kedden a kazah fővárosba, Asztanába, majd onnan csütörtökön vissza Budapestre.

Mennyiért bérelték a gépet?

A gép több mint 200 utas szállítására alkalmas, és az Austrian Airlines flottájába tartozik, az osztrák légitársaságtól bérelték a magyar miniszterelnöknek és kíséretének. Hogy kiderüljön, pontosan mennyiért, az Origo közérdekű adatigényléssel fordult a Miniszterelnökséghez.

Az Austrian Airlines 767-300ER típusú gépe vitte Orbán Viktor Forrás: Austrian Airlines

Az Origo úgy tudja, a gép Bécsből, üresen érkezett Budapestre, és két napot várakozott a ferihegyi repülőtéren, hogy felvehesse a magyar delegációt. Miután visszatért, a gép azonnal visszaindult Bécsbe.

Százfős delegáció utazhatott

A kormányfőt népes, de állítólag százfősnél nem nagyobb delegáció kísérte, köztük volt Orbán Viktor barátja, a felcsúti polgármester Mészáros Lőrinc és felesége is.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester is a delegációval utazott Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kazahsztáni látogatáson a két ország közötti gazdasági együttműködésről tárgyaltak, vendéglátóinak Orbán Viktor pedig azzal kedveskedett, hogy kijelentette: inkább érzi magát otthon Kazahsztánban, mint ez Európai Unióban.