Majdnem egymillió forintot keres Szili Katalin

Szili Katalin
Szili Katalin
Vágólapra másolva!
Szili Katalin Orbán Viktor kormányfő felkérésére a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságán dolgozik, autonómiakoncepciók kidolgozásával foglalkozik. Bruttó 997 200 forintot kap, valamint szolgálati autót és sofőr is jár neki.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor arra kérte fel Szili Katalint, hogy az autonómiakoncepciók kidolgozásában segítsen a külhoni nemzetrészeknek. A volt szocialista házelnök nem akarta elárulni, mennyiért dolgozik, így közérdekű adatigénylést nyújtott be az Átlátszó.

Ezt követően kiderült, hogy bruttó 997 200 forintot kap, amihez többek között szolgálati autó és sofőr is jár. Szili Katalin megbízatása visszavonásig érvényes.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője korábban arról beszélt: Szili Katalin hívta életre a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amikor Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején ellehetetlenítette a Magyar Állandó Értekezlet működését. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hozzátette: „Orbán Viktor megtiszteltetésnek tartja, hogy együtt dolgozhat vele.”