Új vezérigazgató a Magyar Nemzeti Kereskedőháznál

Budapest, 2013. október 14.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium által a mai napon, 2015. április 3-án közreadott fotón Ducsai-Oláh Zsanett, Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. új vezérigazgatója. Az MNKH ezen a napon megtartott közgyűlése döntött az
Budapest, 2013. október 14. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által a mai napon, 2015. április 3-án közreadott fotón Ducsai-Oláh Zsanett, Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. új vezérigazgatója. Az MNKH ezen a napon megtartott közgyűlése döntött az új vezérigazgató személyéről. MTI Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. közgyűléséne Ducsai-Oláh Zsanettet nevezte ki a részvénytársaság új vezérigazgatója. Az Origo írta meg, hogy a kereskedőház jelentős összeget, 3,8 milliárd forintnyi államkötvényt kezeltetett a csődbe ment Quaestor-brókercéggel. A Külgazdasági és Külügyminisztérium az Origónak akkor azt írta, a korábbi vezető, Kerekes György menesztésének nincs köze a Quaestor -botrányhoz. 
Vágólapra másolva!

A korábbi vezérigazgató, Kerekes György megbízatását visszavonták, az új vezérigazgató kinevezése határozatlan időre szól, és április 3-ával életbe is lép.

Ducsai-Oláh Zsanett az elmúlt években széles körű szakmai tapasztalatot szerzett az állami, civil és vállalati szektorban egyaránt. A közszférában középvezetői beosztásban európai uniós projekteket vezetett, majd a magyar agrárinnováció fellendítésére alapított Agrotechfood Zrt. vezérigazgatója lett. Elnökségi tagja a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének, továbbá a Tijöttök! innovációs projektverseny programigazgatója.

Ducsai-Oláh Zsanett, Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. új vezérigazgatója Forrás: MTI/Külgazdasági És Külügyminisztérium

A tárcánál emlékeztettek: az MNKH-t a magyar állam és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közösen alapította azzal a céllal, hogy a nemzeti külkereskedelmi stratégiával összhangban új piacokat és üzleti lehetőségeket nyisson a magyar vállalkozások előtt. Tevékenysége révén már 26 országban nyílt magyar kereskedőház, segítve a magyar vállalkozások által létrehozott termékek, szolgáltatások és a külpiaci igények egymásra találását.

A minisztérium március végén azt közölte, hogy az MNKH élére már kiválasztották az április elsejével távozó Kerekes György utódját. A tájékoztatás szerint az új vezérigazgató személyét a kinevezéssel egy időben hozzák nyilvánosságra, amelyre "rövidesen sor kerül".