A polgármester tiltása ellenére is osztanának ételt Miskolcon

Vágólapra másolva!
Miskolc polgármesterének korábbi tiltása ellenére mégis lesz ételosztás az észak-magyarországi városban. 
Vágólapra másolva!

Az ügy előzménye, hogy Kriza Ákos, Miskolc polgármestere korábban politikai hangulatkeltésre hivatkozva elutasította, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítvány ételt osszon a rászorulóknak a városban.

Mégis segítenének

A "Sok éhes száj van" elnevezésű Facebook-csoport most mégis ételosztást szervez, erről a közösségi portálnon az alábbi bejegyzést tették közzé:

"Április 7.-én kedden ételosztást szervezünk Miskolcon a Virágóránál. Megmutatjuk, hogy a hivatalos állásponttal szemben nem tagadjuk le nehéz sorsú embertársainkat! Megmutatjuk, hogy a hivatalos állásponttal szemben mi nem lökjük el az éhes kezeket az ételtől! Kérünk minden jóravaló embert, aki meg akarja mutatni, hogy a hivatalos állásponttal szemben a segítség nem szégyen, hogy a Húsvét ünnepi asztaláról hozzon egy kóstolót, vagy bárminemű tartós élelmiszert szegény sorsú felebarátainknak! Az adományokat 12 órától fogadjuk, az ételosztás 15 órakor kezdődik! Köszönjük!"

Ételosztás a Blaha Lujza téren

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége által létrehozott Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány munkatársai élelmiszert osztottak húsvét alkalmából a budapesti Blaha Lujza téren. Ezerötszáz adag ételt kaptak a rászorulók. A meleg étel mellé tartósélelmiszer-csomagot is kaptak a sorbanállók.

Az adakozásról készült fotós anyagunkat itt tudja megnézni.