Idős asszonyokat vertek meg pénzükért

Vágólapra másolva!
Két nyugdíjas nőt is brutális módon rabolt ki a tápiószelei páros, egyik áldozatukat kikötözték, így félemlítették meg.
Vágólapra másolva!

Rablás, lopás és súlyos testi sértés miatt ítélhetik el a 18 és 24 éves tápiószelei férfiakat, akik két idős helyi nőt is kifosztottak.

Kikötözték, fenyegették

Első áldozatukra, egy 78 éves asszonyra még 2014. augusztus 11-én éjjel támadtak rá: a nő arra ébredt, hogy átkutatják szobáját. Mikor felkelt, a két férfi megverte és kikötözte, száját betömték. A rablók azzal fenyegették meg, hogy rágyújtják a házat, ha nem árulja el, hol tartja értékeit - a rémült nő engedett, a két tettes pedig ékszereket és készpénzt zsákmányolt tőle.

Az asszony később ugyan kiszabadította magát, de a bezárt házból nem tudott szabadulni, segélykiáltásait csak órákkal később hallották meg a szomszédok

Vérszemet kaptak

Négy nappal később már egy 80 éves asszonyhoz tört be a csuklyás páros, a szúnyoghálót felvágva. A kutyaugatás miatt felébredő nőt szintén brutálisan megverték, de tőle csak egy órát vittek el.

Lopással kezdődött

A rablókat a második támadás után másfél órával már el is fogták a tápiószelei rendőrök, akik felfigyeltek a síneken baktató kapucnis alakokra. Mint kihallgatásuk során kiderült, a két férfi felelős három helyi családi ház feltöréséért, kifosztásáért is.

Az ellenük folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.